China | de ultieme reisgids

China is een prachtig en divers land in Azië. Het land heeft een rijke geschiedenis en cultuur waardoor het een ideale reisbestemming is. De grootte van het land, maakt het een land van uitersten; van bruisende metropolen zoals Shanghai en Hong Kong, tot de prachtige natuur en UNESCO werelderfgoed zoals de Chinese muur. Een van de meest fascinerende landen die wij ooit bezocht hebben!

Hoofdstad: Beijing ofwel Peking

Regeringsvorm: Volksrepubliek / Presidentiële republiek met eenpartijstelsel

Oppervlakte: 9.596.961 km2

Inwoners: 1.394 miljoen

Peildatum: augustus 2020

China Kaart

Beste tijd om China te bezoeken

China is een groot land waardoor het een zeer divers klimaat heeft welke beïnvloed wordt door zowel Siberië als de tropen. Over het algemeen kan wel gezegd worden dat het in de zomer nat is en in de winter droog.

De moesson trekt van het Zuidoosten naar het Noordwesten, in de periode van maart t/m september. Daarnaast komen er in Zuidoost China tussen mei en september tropische cyclonen voor.

China is het land van contrasten; het heeft zowel gebieden welke constant onder een deken van sneeuw zijn gehuld, zoals in Tibet, en gebieden met woestijn en steppen. Ook de temperaturen in dit land kunnen extreem verschillen. Zo kan het in de zomer oplopen tot 40 graden Celsius boven nul, waar het in de winter in het Noorden tot een koude min dertig graden Celsius kan zakken.

Shanghai China

Wat kun je verwachten van China

Taal: de officiële taal in China is Mandarijn. Dit is dan ook de meest gesproken taal, naast ongeveer 300 dialecten. In het zuiden van het land is Kantonees het meest gesproken. 

Betalingsmiddelen: in de meeste grote steden worden bij winkels, hotels en restaurants pinpassen geaccepteerd. Daarbuiten is de situatie echter anders en zal het gebruik van een pinpas beperkt zijn. Pinautomaten zijn hier ook schaars, dus zorg dat je genoeg contant geld bij hebt.

Stopcontacten: in China worden er stopcontacten van type A, C en I gebruikt. Het standaard voltage is 220 volt. 

Tijdzone: het tijdsverschil tussen Nederland en China is zeven uur in de wintertijd, en zes uur in de zomertijd. China heeft geen losse zomer- en wintertijd.

Internet: houdt er rekening mee dat Google is geblokkeerd in China, wat betekent dat Gmail en Google Maps niet beschikbaar zijn. Ook zijn Facebook en Instagram geblokkeerd. 

Visum: voor dat je China in mag heb je een visa nodig welke vooraf is goedgekeurd door de Chinese ambassade. Dit toeristenvisa is geldig voor 30 dagen. Voor het aanvragen van een visa heb je bewijs nodig van de heen- en terugvlucht en van geboekte hotels. 

Munteenheid: Chinese Renminbi ofwel Yuan. De officiële afkorting is CNY. Hong Kong en Macau hebben hun eigen munteenheid, respectievelijk de Hong Kong Dollar en de Pataca. 

Huidige wisselkoers Chinese Yuan
Beijing Summerpalace China
Beijing China
Booking.com
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit mag je niet missen!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste aanbiedingen, reisgidsen, reviews, tips & tricks in je inbox.