In Hong Kong wordt er veel met het openbaar vervoer gereisd. Een van de meest gebruikte vervoersmiddelen in Hong Kong is de MTR metro. MTR staat voor Mass Transit Railway. Daarnaast zijn er ook bussen, taxi’s en boten, lees hier meer: Hong Kong | de ultieme reisgids. Het MTR netwerk staat bekend als een van de beste metro netwerken van de wereld. 

Het MTR netwerk loopt door heel het land door middel van tien verschillende lijnen. De stations zijn ruim en schoon, de informatie is duidelijk. Ook voor toeristen is de MTR makkelijk om te gebruiken. De metro’s zelf rijden vaak om de paar minuten, dus je hoeft nooit lang te wachten. Daarnaast zijn alle borden in het Engels, en zijn de kosten relatief laag. 

Houdt er wel rekening mee dat het tijdens de spits erg druk kan zijn. De metro wordt dagelijks door maar liefst vijf miljoen mensen gebruikt. De kans bestaat dat je tijdens de drukste uren tegen andere mensen aan moet staan in de metro, maar ook staan is goed geregeld met handvaten. 

De Airport Express is ook onderdeel van het MTR netwerk. Deze metro zorgt ervoor dat je binnen slechts 24 minuten van het vliegveld naar Hong Kong Island reist. Deze treinreis kost slecht 115 HKD per persoon.

Betalen voor de MTR is makkelijk; dit gaat met de Octopus Card. Lees hier meer over de Octopus Card en hoe je die gebruikt in de MTR: Hong Kong | Octopus Card 

Zie hieronder de plattegrond van de metrolijnen. 

MTR map Hong Kong
Hong Kong
Hong Kong public transport
Hong Kong public transport
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit mag je niet missen!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste aanbiedingen, reisgidsen, reviews, tips & tricks in je inbox.