Italië | de ultieme reisgids

Italië is een van de meeste bezochte bestemmingen van Europa. Dit land heeft zoveel prachtige steden en gebieden, van het iconische Rome tot modehoofdstad Milaan en de kanalen van Venetië. Daarnaast staat dit land bekend als het land van de beste pizza’s en pasta’s. Italië heeft voor iedereen iets te bieden en is zeker het bezoeken waard!

Steden

Hoofdstad: Rome

Regeringsvorm: Republiek

Oppervlakte: 301.339 km2

Inwoners: 62 miljoen

Peildatum: oktober 2020

Italië kaart

Beste tijd om Italië te bezoeken

Het grootste gedeelte van Italië kent een mediterraan klimaat. Dit houdt in dat de zomers heet en droog zijn, terwijl je in de winter kan rekenen op mildere temperaturen. Neerslag valt in Italië bijna alleen in de winter. Dit maakt dit een geliefde bestemming voor een zonnige zomervakantie. 

In het Noorden van Italië liggen de Alpen. Hier is sprake van een hooggebergte klimaat. Dit houdt in dat de winters juist erg koud kunnen zijn en de zomers mild. De Alpen zijn dan ook een bekend wintersportgebied.

Vaticaanstad

Wat kun je verwachten van Italië

Taal: De officiële taal in Italië is Italiaans. Het Italiaans kent vele dialecten. In de toeristische gebieden en grotere steden kun je goed met Engels uit de voeten, met name de oudere generaties spreken wat minder Engels. 

Betalingsmiddelen: Pinpassen en creditcards worden eigenlijk bijna overal geaccepteerd. Daarnaast zijn er ook voldoende pinautomaten door het hele land. 

Stopcontacten: In Italië worden er stopcontacten van type F en L gebruikt. Het standaard voltage is 230 volt. 

Tijdzone: Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Italië. Zowel Nederland als Italië kennen een losse zomer- en wintertijd. 

Visum: Wanneer je korter dan 90 dagen in Italië verblijft, heb je geen visum nodig. Wil je langer blijven dan 90 dagen? Neem dan contact op met de ambassade. 

Munteenheid: Euro (EUR)

Huidige wisselkoers Euro
Vaticaanstad
Gardameer
Booking.com

Benieuwd naar wat je allemaal kan doen in Rome? Lees ook Rome | de 15 leukste bezienswaardigheden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Eén reactie

  1. Italië blijft natuurlijk echt een prachtig land. Volgende zomer gaan wij naar een wat onbekendere regio, Puglia. Ben heel erg benieuwd hoe dit is. Weer eens iets anders dan de bekende regio’s. En zo te zien is er ook genoeg te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit mag je niet missen!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste aanbiedingen, reisgidsen, reviews, tips & tricks in je inbox.