Zweden | de ultieme reisgids

Zweden is het grootste land van Scandinavië en strekt zich uit over verschillende klimaten. Het land kent prachtige natuur, fascinerende landschappen en avontuurlijke wildernissen. Naast de vele meren en grote bossen, kent Zweden ook steden met veel historie en cultuur zoals Stockholm en Gothenburg. Het Zweedse Lapland, in het verre noorden van Zweden, wordt voornamelijk gekenmerkt door de kou, besneeuwde bergen en prachtige natuur.

Hoofdstad: Stockholm

Regeringsvorm: Parlementaire constitutionele monarchie

Oppervlakte: 450.295 km2

Inwoners: 10 miljoen

Peildatum: januari 2021

Kaart Zweden

Beste tijd om Zweden te bezoeken

Het zuidelijke gedeelte van Zweden kent een gematigd zeeklimaat. Dit weer komt redelijk overeen met het weer in Nederland. Daarom raden wij aan om het zuiden van Zweden te bezoeken in de zomer maanden. De temperaturen zijn dan aangenaam om de steden en prachtige natuur te verkennen. 

Het noordelijke gedeelte van Zweden, ook wel Zweeds Lapland, heeft een koel landklimaat. Het verschil tussen zomer en winter is heel groot in dit gebied. In de zomer gaat de zon hier niet onder, wat er voor zorgt dat je de midzomerzon heel goed kan zien. De winters zijn erg koud in Zweeds Lapland, met temperaturen die wel kunnen dalen tot -20 graden Celsius. In deze periode is het Noorderlicht goed te zien, en ligt er overal sneeuw. Een unieke periode om deze regio te ontdekken.

Zweeds Lapland

Wat kun je verwachten van Zweden

Taal: De officiële taal in Zweden is Zweeds. Daarnaast is Sami, de taal van het Samische deel van de bevolking, een officiele taal in Zweden. De meeste mensen in Zweden spreken redelijke goed Engels.

Betalingsmiddelen: Pinpassen en creditcards worden eigenlijk bijna overal geaccepteerd. Daarnaast zijn er ook voldoende pinautomaten door het hele land. Echter wordt contant geld in Zweden steeds minder gebruikt, en wordt het op sommige plaatsen niet eens meer geaccepteerd.

Stopcontacten: In Zweden worden er stopcontacten van type F gebruikt. Het standaard voltage is 230 volt.

Tijdzone: Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Zweden. Zowel Nederland als Zweden kennen een losse zomer- en wintertijd.

Visum: Wanneer je korter dan 90 dagen in Zweden verblijft, heb je geen visum nodig. Wil je langer blijven dan 90 dagen? Neem dan contact op met de ambassade.

Munteenheid: Zweeds kroon (SEK)

Huidige wisselkoers Zweedse Kroon
Zweeds Lapland
Kiruna
Booking.com
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit mag je niet missen!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste aanbiedingen, reisgidsen, reviews, tips & tricks in je inbox.