De 5 dingen die je niet mag missen in Zweeds Lapland

Zweden is het grootste land van Scandinavië en strekt zich uit over verschillende klimaten. Het land kent prachtige natuur, fascinerende landschappen en avontuurlijke wildernissen. Naast de vele meren en grote bossen, kent Zweden ook steden met veel historie en cultuur zoals Stockholm en Gothenburg. Het Zweedse Lapland, in het verre noorden van Zweden, wordt voornamelijk gekenmerkt door de kou, besneeuwde bergen en prachtige natuur.

Huskies
Kiruna
Abisko National Park
Zweeds Lapland

Bezoek het Icehotel in Jukkasjärvi

Dit hotel bevindt zich in het hoge Noorden van Zweden. Het is een van de meest bijzondere hotels waar wij ooit zijn geweest. Dit hotel is volledig gemaakt van ijs, dus bijvoorbeeld ook de bedden, de bar en de glazen. Je kan dit ijshotel het hele jaar door bezoeken of er overnachten. Naast het ijshotel is er ook een echt ijscafé.

Icehotel
Icehotel

Ga sleeën met husky's in Zweeds Lapland

Tijdens een bezoek aan Zweeds Lapland is sleeën met huskies een absoluut hoogtepunt. Met ongeveer 10 honden voor de slee trek je door de prachtige natuur en kom je op plekken die je normaal gesproken niet zou zien. Daarnaast kun je vaak een kijkje nemen bij de training van deze huskies en kun je ze natuurlijk even knuffelen.

Huskies

Probeer het Noorderlicht te spotten

Het noorderlicht, je moet een beetje geluk hebben om dit te mogen aanschouwen. In Zweeds Lapland is in de winter de kans echter heel groot dat het te zien is. Een hele bijzondere ervaring als je dit mag mee maken!

Zweeds Lapland
Zweeds Lapland

Bewonder Abisko National Park

Het Abisko Nationaal Park is het meest noordelijk gelegen nationale park van Zweden. Er loopt van Kiruna tot aan de Noorse grens een route doorheen waarop je de gehele weg prachtige uitzichten hebt. Dit nationale park kent ontzettend mooie en grote meren, maar ook adembenemende bergen. Je kan er ook hele mooi routes wandelen, onder andere over de bekende Kungsleden wandelroute. Daarnaast kent Abisko National Park het Aurora Sky Station. In de wintermaanden is dit een van de beste plekken van de wereld om het noorderlicht te zien. 

Abisko National Park
Riksgr
Abisko National Park

Overnacht in het Treehotel

Het Treehotel is een luxe hotel welke bestaat uit verschillende boomhutten midden in de bossen van Harads. De eigenaren Kent en Britta hebben dit hotel gebaseerd op de film The Tree Lover van Jonas Selberg Augustsen. Dit hotel is gemaakt om een unieke ervaring aan haar gasten te geven midden in de natuur. Doordat geen enkele boomhut hetzelfde is, en er slechts zeven boomhutten in totaal zijn, is de ervaring erg uniek. Kent en Britta hebben een hotel gecreëerd welke natuur, ecologische waarde, comfort en moderne ontwerpen samenbrengt in een bijzonder avontuur.

Wij hebben een artikel geschreven over onze ervaringen bij het Treehotel: Zweeds Lapland | Hotel review Treehotel

Treehotel Harads
Treehotel Harads
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit mag je niet missen!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste aanbiedingen, reisgidsen, reviews, tips & tricks in je inbox.